fredag 18 juli 2008

Kruska är en del av det svenska kulturarvet.

Visst saknar jag GW. 
I bristens tecken kollar jag i Svenska Dagbladet, för jag har lagt märke till att det gör man på ledarsidan i Dagens Nyheter. Man kollar vad dom andra har skrivit och så skriver man om det. I PS kan man läsa referat om det hela så egentligen läser vi samma tidning allihopa.
Om man är för eller emot Sahlin eller Reinfeldt kan faktiskt kvitta. Det handlar bara om att må dåligt på olika sätt. Den ena tror på organiserad omsorg den andre på mer pengar i plånboken, eller något sånt. Pengarna är flera men ändå mindre. Uttrycket fem myror är fler än fyra elefanter har äntligen fått sin förklaring. 

Hur kan man få ihop till en sådan rubrik som; Stoppa den växande lyckofascismen  

Vad betyder fascism i ett sådant här sammanhang? Ingen som vet? Jag tror att det är i det sammanhanget som en sådan rubrik kommer till . Ingen ska veta! Vi suddar helt enkelt ut ordens betydelse. Den kolumnen har stämplat "DUMMERJÖNS" i sin egen panna innan man ens hunnit låta bli att läsa den.

är ett annat exempel så dåligt som något. Det handlar om det kristna kulturarvet. Kolumnisten tycker jag kan ha rätt i sak, men är helt utan proportioner. Andelen kristna program i radions P1 är idag okristligt många. Så är det.  Det kan inte ens en borgerlig finansminister räkna bort. 
Däremot kunde det vara intressant att dra fram det kulturarv som det svenska folket verkligen berövats. Vårt frihetsarv grundat i en förkristen svensk bondekultur. Bäst kan det studeras i Olaus Petris Samlade Skrifter. Svenskare kan det inte bli men det torde ha berövats de flesta.  Därav uttrycket Die Dumme  Schweden. Kolla Sverigedemokraterna och förstå den bristande bildningen. Dom vill väl men kan omöjligt förstå ens vad de själva vill vad de pratar om och ingen annan heller för den delen.  Snacka om att ha blivit berövade sitt svenska kulturarv.  Det är som om Zlatan Ibrahimovic skulle ha växt upp i Ystad där dom bara spelar handboll.


Vidare i texterna så upptäcker jag att också nästa kolumn handlar om brist och kristendom.


Man anar ett samband. Kan det vara UTANFÖRSKAPET.  Den Demokratiska Alliansen pratar så mycket om Utanförskap att nu vill dom kristna också vara med och argumenterar för det var och en på sina vägar. Alla vägar bär till Jönköping. 

Plats för en ny myndighet;  TRÖSTVERKET  och alla som jobbar där ska ha läst teologi. Sno er på!  Det finns gott om lediga platser på de teologiska institutionerna. 

Så, nu har jag gjort en hel spalt med textreklam för Svenska Dagbladet. Skönt att ingen läser :)


PS:
Ibland kan man bara inte låta bli att lägga lite till. Det är ju ett smörgåsbord det här.

Kommentaren  får bli lite så att var och en får ta för sig;  MacGås ; vilket naturligtvis också är en affärsidé

Inga kommentarer: