torsdag 17 juli 2008

In Disparata

När jag använder rubriken In Disparata, som jag för övrigt själv har hittat på, så betyder det att jag framvisar en inte fullt lika seriös version av mig som jag vill/kan vara. 

Det är en VARNINGSTEXT som säger mer än den uttalar. 
VARNING FÖR VARNINGSTEXTEN!

"In Disparata" täcker båda ovanstående.

I Dagens Nyheter larmas det om att LARM kan vara farliga. 

I samma tidning kan vi läsa att tipsen från Socialstyrelsen inte alltid är de nyttigaste. Alltså plats för en varningstext;  "In Disparata"

Fet mat gör dig smalare lyder rubriken. Så är det naturligtvis inte. Man blir smal av att inte äta, inte av att äta. En tidning som Dagens Nyheter ska vara seriös och komma med korrekta upplysningar till sina prenumeranter.  Alltså plats för en varningstext;  "In Disparata" 

En Boulevardtidning kan gärna luras lite för det ligger så att säga i dess natur att lura på ofrivilliga kunsumenter kunskap. Alltså ofrivilliga till kunskap inte att läsa en massa ljug.
När man köper en kvällstidning så köper man ljug och får sanningen på köpet. Det  är därför det heter kvällstidning. På kvällen kopplar man av. Sanningar sover man dåligt på. I alla fall dagens. För hette det att ett "rent samvete sover man gott på". Det är i dagens läge när kollektivismen har lämnat oss en egoistisk tanke. Ett rent samvete kan bara den ha som inte läser tidningar

Därför ska man inte äta på kvällen. Magen har kopplat av och tar inte hand om skiten utan låter lagra den på lediga ställen i kroppen. 

Dagens Nyheter låter verkligen larmet gå i dagens huvudledare:  Ny ung vänster

Här är verkligen platsen för en generell VARNINGSTEXT; "In Disparata"

Vad Dagens Nyheters Huvudledare i verkligen slår fast är att i Sverige så har vi ingen annan vänster än i en 18oo-talisk förståelse. I Sverige är vi alla liberaler. Hela den vänster vi har idag som emanerar från 68-vänstern var från början med i Liberala Ungdomsförbundet, varifrån de raskt utträdde så att det där blev alldeles tomt. Kvar som unga Liberaler var bara de allra högersta och Pehr Garhton. 
Kollektivt tänkande liberaler som Göran Therborn och Persson och Mona Sahlin och mer egostiskt tänkande liberaler som Statsministern och hans Demokratiska Allians. Den inre skillnaden består huvudsakligen i tron på om människan är en i grunden god eller ond varelse. Till det yttre så kan man raka av sig håret eller inte. För naturligt skalliga är det plats för VARNINGSTEXT; "In Disparata"  Dom vet bara fåglarna vad de tycker. 

"Alliansregeringen kan därför vara i färd med att avfärda en hel generation som i grunden har borgerliga värderingar - individ, frihet, rörlighet "

Det här sista citat bara måste jag kommentera; för rent ideologiskt så var det väl bara Enzensberger som förordade rörligheten i den politiska ståndpunkten. Rörlighet är ingen värdering. Lika lite som kostfibern är nyttig så gör den dock nytta. Magen förstår maten bättre.
Ägg o Ister för sig, Vita Miner till höger, fett är numera fett och det röda köttets aminosyror ska restas bland åderbråken.

"in Disparata"  - ÄT KRUSKA!


Inga kommentarer: